Svenska seniorer föredrar Spanien

Svenska seniorer – 55 år och äldre – har Spanien som sitt favoritresmål. Det ligger med 47,5 procent långt före Grekland (26 procent), Italien (22), Sverige (19) och USA (12).

Det visar en internetbaserad undersökning, seniorbarometern, från företaget Smart Senior, där drygt 5 000 seniorer medverkat.

Sveriges seniorer reser ofta utomlands och är borta under längre perioder. De allra flesta föredrar att resa under hösten. Därefter kommer våren, som över hälften av seniorerna har valt.

Nästan fyra av tio (37 procent) säger att de spenderar mer på resande i dag än för fem år sedan, en ökning med tio procentenheter sedan förra mätningen för ett år sedan.

– Sveriges seniorer reser som aldrig förr och det ökar för varje år. Undersökningen bekräftar seniorernas, Sveriges köpstarkaste målgrupp, förkärlek för upplevelser och resor. De har tid, är resvana och har de ekonomiska förutsättningarna, säger Mathias Lang, VD för Smart Senior, enligt tidskriften Mas Amigos (nummer 1, 2019).

Han kallar seniorerna i Sverige för en ”mycket köpstark målgrupp som gärna spenderar pengar på upplevelser, hälsa och välmående samt resor”.

– Sveriges seniorer, ofta med höga inkomster, stora tillgångar och låga skulder, svarar för två tredjedelar av den svenska köpkraften, säger Mathias Lang,

Jörgen Bengtson
Bild: Mas Amigos