Gott om mat och matställen

Sol, vila och mat, brukar vara viktiga inslag för dem som hyr av oss i Portmán. Naturligtvis vill vi på alla sätt hjälpa våra gäster med detta!

Sol finns året om, med behaglig värme när solen lyser även under spansk vinter. Här har Portmán fördelen av varmare vatten än stränder norr och söder om Mazzarónbukten och ett unikt mikroklimat,

Vila ger vi goda förutsättningar för. Bostäderna har sköna resårmadrassängar och solbäddar på terrasserna mot havet.

Mat är något vi alla vill ha. Vi har rustat köken med allt man kan behöva för att laga egen mat; då är det också bra att veta var man kan köpa bra råvaror, vilket vi tipsar om på portman.nu under Livsmedelstips och för den som har hemlängtan på Svenska och nordiska livsmedel. Vi har också en lista över Restauranger i Portmán och Restaurangtips i Portmán med omnejd, där vi tagit på oss den tuffa uppgiften att äta oss igenom massor av restauranger och recensera de bästa.

Bilden visar Agneta Bengtson på ett av de senaste fynden i Cartagena, Saona Cartagena.

Restaurangerna är presenterade i bokstavsordning med kort beskrivning och länk till restaurangens webbplats eller Facebooksida, vårt omdöme om mat och miljö samt adress och länk till Tripadvisor och dess recensioner.

I januari 2024 tillkom tre restauranger. Flera gamla blev omtestade.

Text och foto:
Jörgen Bengtson