Restaurangtips

Det finns många restauranger att välja på i Portmáns omnejd, dels västerut i Cartagena och La Unión, dels österut i La Manga Club, Los Belones, Cabo de Palos, La Manga del Mar Menor och samhällena vid Mar Menor.

Vi har tagit på oss den tuffa uppgiften att äta oss igenom ett antal restauranger, som gör att vi kan rekommendera ett urval av dessa. Till din hjälp har vi också länkat till omdömen från gäster i Tripadvisor.

Totalt omfattar guiden tjugotalet restauranger från Cartagena i väster till La Manga del Mar Menor i öster.

Kolla gärna öppettiderna i förväg, för de är inte lika fasta, som vi är vana vid i Sverige.

Antonio’s Restaurante, spansk mat i marin miljö, prisvärd trerättersmeny hela dagen (alltså även kvällen) tisdag–lördag. Restaurangen ligger i Los Nietos västra utkant, strax norr om järnvägsstationen.
Adress
: Avenida España 260, Los Nietos
Omdöme på Tripadvisor

Bodega Nicolás, spansk mat, mest tapas (cirka 30 tapasrätter) i genuin miljö, utmärkta tapas, billig. Restaurangen ligger mellan Cartagenas huvudgata, Calle Mayor, och en sidogata, Calle Carmen.
Adress: Calle Carmen 74, Cartagena
Omdöme på Tripadvisor

Bollywood, mycket bra indisk mat på sidogata till Los Belones huvudgatan Calle Mayor. Här finns det mesta man kan förvänta sig att hitta på en indisk meny, prisvärd. Har även separat bardel.
Adress: Calle Contr. Casado 1, Los Belones
Omdöme på Tripadvisor

Brasería Garnacha, spansk mat med bland annat utsökta grillade musslor (mejillones a la brasa) och grillad kanin (medio conejo a la brasa), prisvärd. Trevlig inomhusdel och servering på trottoaren på Los Belones huvudgata Calle Mayor.
Adress: Calle Mayor 61, Los Belones
Omdöme på Tripadvisor

Chiringuito El Lastre, spansk mat med tvist, prisvärd. Restaurangmiljö i det fria med havet och Portmáns playa några meter bort. Restaurangen är öppen från mitten av april till mitten av november.
Adress: Playa del Lastre, nära nya hamnen, Portmán
Omdöme på Tripadvisor.

Restaurante Columbus, spansk mat på Cartagenas huvudgata i ett läge som liknar en turistfälla (menyn är på sex språk), men maten är bra, miljön historisk och betjäningen personlig.
Adress: Calle Mayor 14, Cartagena
Omdöme på Tripadvisor

El Cubano Portman (La Farola), spansk mat i form av färsk fisk och färska skaldjur, relativt prisvärd. Avskalad miljö på parkeringsplatsen i Portmáns nya hamn, ett stenkast från Playa del Lastre. Till El Cubano hör också en liten strandbar, som är öppen från mitten av april till mitten av januari.
Adress: Puerto Pesquero, Playa del Lastre, Portmán
Omdöme på Tripadvisor

El Parador del Mar Menor, internationell mat, mycket bra restaurang men dyr.

Restaurangen ligger i en fantastisk miljö, med trädgård och placering på stranden av Mar Menors södra del, med serveringsplatser utomhus några meter från havet. Restaurangen har även en stor inomhusdel.
Adress: Poligono Vivero 55, La Manga del Mar Menor
Omdöme på Tripadvisor

• El Rancho de Cabo de Palos, bra utbud med grillade kötträtter, relativt prisvärd.
Argentinskt influerad restaurangmiljö.
Adress: Calle Subida del Faro 17, Cabo de Palos
Omdöme på Tripadvisor

• Gran Torino, familjedriven italiensk restaurang i trevlig miljö med öppet kök, prisvärd. Trevligt inredd liten restaurang på en av sidogatorna, med liten utedel mot gatan.
Adress: Calle Pez Guitarra, Cabo de Palos
Omdöme på Tripadvisor

• José Maria los Churrascos, spansk mat i finformat med mycket fisk och skaldjur, mycket prisvärda avsmakningsmenyer med sex eller sju rätter. Miljön är till det yttre anonym men till det inre en i alla avseenden trevlig spansk restaurang med utmärkt mat och betjäning.
Adress: Avenida Filipinas 12, El Algar
Omdöme på Tripadvisor

La Barra café bar tapas, spansk mat med brittisk influens och hög kvalitet, prisvärt. Ligger centralt i La Manga Club.
Adress: Calle Las Sabinas 28, La Manga Club
Omdöme på Tripadvisor

La Herradura Parrilla Argentina, spansk mat med argentinsk profil, hög kvalitet, prisvärt. Ligger på landet mellan La Unión och Cartagena.
Adress: Carretera de La Palma km 2,5 Cartagena
Omdöme på Tripadvisor

La Marquesita, medelhavsmat med spansk profil finformat, prisvärd. Miljön är uppdelad i två inomhusdelar och en utedel på ett torg, omgiven av växtlighet och andra restauranger. Betjäningen är utmärkt.

Adress: Plaza Alcolea 6, Cartagena
Omdöme på Tripadvisor

Casa Cegarra, traditionell spansk mat med stort utbud av tapas, prisvärd. Traditionell spansk restaurangmiljö med utedel mot gatan. Ligger på huvudgatan mot havet.
Adress: Paseo de Colon 19, Portmán
Omdöme på Tripadvisor

• El Pez Rojo, spansk mat av hög kvalitet, med fokus på fisk och skaldjur, i Cabo de Palos yttersta del mot havet, prisvärt meny, i synnerhet ”specialmenyn” med tre förrätter, huvudrätt och efterrättstallrik med tre efterrätter samt vin. Restaurangen ligger utanför inloppet till hamnen, har en utedel med större havskontakt än övriga restauranger i hamnen.
Adress: Calle los Palangres 3, Cabo de Palos
Omdöme på Tripadvisor

Restaurante Abela Teresa, medelhavsmat av hög kvalitet i Bellaluz, La Manga Club, medelhögt pris. Trevlig inom- och utomhusmiljö.
Adress: Plaza Chica i Bellaluz Village, La Manga Club
Omdöme på Tripadvisor

Restaurante Campo Verde, traditionell spansk mat, prisvärtd. Traditionell spansk restaurangmiljö.
Adress: Carretera Islas Menores 11, utanför Los Belones mot Mar Menor utanför samhället Islas Menores
Omdöme på Tripadvisor

Restaurante Casa Rufino, traditionell spansk mat med enorma portioner (förrätter stora som huvudrätter), mycket prisvärd, framför allt dagens meny (menu del día). Traditionell enkel spansk restaurangmiljö med utedel.
Adress: Calle Camino de las Jordanas 7, Los Belones
Omdöme på Tripadvisor

Restaurante La Tana, spansk mat av god kvalitet med prisvärd trerättersmeny (menu del día). Marint inspirerad restaurang med både stor inne- och utedel, den senare vid vattnet i en lugn del av Cabo de Palos hamn.
Adress: Paseo de la Barra 3, Cabo de Palos
Omdöme på Tripadvisor.

Restaurante Los Triolas, traditionell spansk mat med fantastiskt prisvärd sexrättersmeny och mycket vänlig personal.Traditionell spansk restaurangmiljö. Restaurangen ligger på landsbygden norr om motorvägen till Cabo de Palos och en nattklubb med en stor kamelskylt utanför; man når restaurangen genom att ta avfart 13 (”Cabo de Palos salinas”), fortsätta över motorvägen, ta vänster i rondellen och fortsätta på en liten väg norrut, för att sedan svänga höger vid skylten ”Restaurante”.
Adress: Barriada los Triolas 6 A, Cabo de Palos
Omdöme på Tripadvisor

Restaurante Mares Brava, traditionell spansk mat med god kvalitet med betoning på fisk och skaldjur, några meter från stranden, prisvärd.
Restaurangen har en traditionell inomhusdel, där man kan se fisk och skaldjur i kyldiskar – och naturligtvis välja en levande hummer i ett akvarium. Restaurangens bästa del är terrassen på stranden, några meter från Medelhavet. Cala Cortina ligger öster om Cartagena i en vik med stadens officiella playa, som en oas mellan containerhamnen och oljehamnen.
Adress: Playa Cala Cortina, Cartagena
Omdöme på Tripadvisor

Restaurante Maloca, internationell mat, mycket bra restaurang men relativt dyr. Restaurangen ligger i en fantastisk miljö, med placering på stranden av Mar Menors södra del, med servering utomhus några meter från havet. Restaurangen har även en stor inomhusdel.
Adress: Playa de los Alemanes 57, La Manga del Mar Menor
Omdöme på Tripadvisor

• Saona Cartagena, medelhavsmat och internationell mat, med många alternativ på dagens rätt, som är en mycket prisvärd trerättersmeny. Restaurangen ingår i en kedja och ligger på en sidogata till Cartagenas huvudgata, Calle Mayor.
Adress: Calle Príncipe de Vergara 2, Cartagena
Omdöme på Tripadvisor

 

Taberna Murillo, utmärkt tapasrestaurang, som också har en del à la carte-rätter, prisvärd. Smakfullt inredd restaurang med spansk prägel från äldre tid, på en nordlig sidogata till samhällets huvudgata.
Adress: Calle Murillo 22, Los Belones
Omdöme på Tripadvisor

• Trattoria Via Romana, italiensk mat av mycket hög kvalitet i restaurang som ofta är fullsatt, prisvärd. Smakfull italiensk restaurangmiljö på Los Belones huvudgata.
Adress: Calle Mayor 84, Los Belones
Omdöme på Tripadvisor

Text och bild:
Jörgen Bengtson och Agneta Bengtson

Uppdaterad 25 januari 2024