Restaurangtips

Det finns många restauranger att välja på i Portmán med omnejd. Vi har tagit på oss den tuffa uppgiften att äta oss igenom ett antal restauranger, som gör att vi kan rekommendera ett urval av dessa.

Kolla gärna öppettiderna i förväg, för de är inte lika fasta, som vi är vana vid i Sverige. Här är våra favoritrestauranger.

• Bar-braseria Garnacha, spansk mat med bland annat utsökta grillade musslor (mejillones a la brasa) och grillad kanin (medio conejo a la brasa), prisvärd. Trevlig inomhusdel och servering på trottoaren på Los Belones huvudgata Calle Mayor.
Adress: Calle Mayor 61, Los Belones
Telefon: 901 51 10 00
Omdöme på Tripadvisor

• Borsalino Restaurante Français, spansk och fransk mat som kan avnjutas på terrass några meter från Medelhavet, mycket prisvärd trerättersmeny med vin dagtid (menu del día). Stängt tisdagar. Klassisk restaurangmiljö med fantastiskt utsikt mot havet. På terrassen sitter man bokstavligt talat på sandstranden med Medelhavet alldeles inpå.
Adress: Urbanizción Babilonia, Gran Via, salida 18, på stranden mot Medelhavet i La Manga del Mar Menor
Telefon: 968 56 31 30
Omdöme på Tripadvisor

Campo Verde, traditionell spansk mat, prisvärtd. Traditionell spansk restaurangmiljö.
Adress: Carretera Islas Menores 11, utanför Los Belones mot Mar Menor utanför samhället Islas Menores
Telefon: 968 56 90 50
Omdöme på Tripadvisor

Chiringuito El Lastre, spansk mat med tvist, prisvärd. Restaurangmiljö i det fria med havet och Portmáns playa några meter bort.
Adress: Playa del Lastre, nära nya hamnen, Portmán
Telefon: 868 081 242
Omdöme på Tripadvisor.

El Cubano, spansk mat i form av färsk fisk och färska skaldjur, som man väljer från kyldisken, relativt prisvärd. Avskalad miljö i trappan ner mot med Portmáns nya hamn, ett stenkast från Playa del Lastre, samt bar med serveringsdel vid parkeringen ovanför trappan. Till El Cubano hör också en liten strandbar.
Adress: Puerto Pesquero, Playa del Lastre, Portmán
Telefon: 633 57 90 66
Omdöme på Tripadvisor

Restaurang

El Parador del Mar Menor, internationell mat, mycket bra restaurang med relativt dyr.

Restaurangen ligger i en fantastisk miljö, med trädgård och placering på stranden av Mar Menors södra del, med serveringsplatser utomhus några meter från havet. Restaurangen har även en stor inomhusdel.
Adress: Poligono Vivero 55, La Manga del Mar Menor
Telefon: 968 56 38 73
Omdöme på Tripadvisor

El Rancho Asador Argentino, bra utbud med grillade kötträtter, relativt prisvärd. Argentinskt influerad restaurangmiljö.

Adress: Calle Subida del Faro 17, Cabo de Palos
Telefon: 968 33 72 79 och 652 91 02 34
Omdöme på Tripadvisor

El Toro, mycket bra restaurang, framför allt på tapas, prisvärd. Smakfullt inredd restaurang på huvudgatan med utedel på baksidan.
Adress: Calle Mayor 68, Los Belones
Telefon: 968 56 93 83
Omdöme på Tripadvisor

Gran Torino, familjedriven italiensk restaurang i trevlig miljö med öppet kök, prisvärd. Trevligt inredd liten restaurang på en av sidogatorna, med liten utedel mot gatan.
Adress: Calle Pez Guitarra, Cabo de Palos
Telefon: 868 81 42 24
Omdöme på Tripadvisor

José Maria Los Churrascos, spansk mat i finformat med mycket fisk och skaldjur, mycket prisvärda avsmakningsmenyer med sex eller sju rätter. Miljön är till det yttre anonym men till det inre en i alla avseenden trevlig spansk restaurang med utmärkt mat och betjäning.
Adress: Avenida Filipinas 12, El Algar
Telefon: 968 13 60 28
Omdöme på Tripadvisor

La Marquesita, medelhavsmat med spansk profil finformat, prisvärd.

Miljön är uppdelad i två inomhusdelar och en utedel på ett torg, omgiven av växtlighet och andra restauranger. Betjäningen är utmärkt.
Adress: Plaza Alcolea 6, Cartagena
Telefon: 968 50 77 47
Omdöme på Tripadvisor

La Princesa Restaurant, Tapas & Piano Bar, internationell mat i trevlig miljö, relativt prisvärd. Intim liten restaurang med trevlig utedel mot La Mangas västra golfbana, Portmáns närmaste åretomöppna restaurang i området La Manga Club.
Adress: West Course Golf Club, La Manga Club
Telefon: 968 17 50 00
Omdöme på Tripadvisor

Restaurante Antonios, spansk mat i marin miljö, prisvärd trerättersmeny hela dagen (alltså även kvällen) tisdag–lördag. Restaurangen ligger i Los Nietos västra utkant, strax norr om järnvägsstationen.
Adress: Avenida España 260, Los Nietos
Telefon: 968 13 31 11
Omdöme på Tripadvisor

Restaurante Casa Rufino, traditionell spansk mat med enorma portioner (förrätter stora som huvudrätter), mycket prisvärd, framför allt dagens meny (menu del día). Traditionell enkel spansk restaurangmiljö med utedel.
Adress: Calle Camino de las Jordanas 7, Los Belones
Telefon: 868 81 03 67
Omdöme på Tripadvisor

Restaurante Cegarra, även Casa Cegarra, traditionell spansk mat med stort utbud av tapas, prisvärd. Traditionell spansk restaurangmiljö med utedel mot gatan. Ligger på huvudgatan mot havet.
Adress: Paseo de Colon 19, Portmán
Telefon: 968 54 80 57
Omdöme på Tripadvisor

Restaurante Cocina Asiática Run, asiatisk mat av hög kvalitet, prisvärt. Elegant asiatisk restaurangmiljö med utedel på innergård med andra restauranger.
Adress: Calle Mayor 67, Los Belones
Telefon: 968 13 77 31
Omdöme på Tripadvisor

• Restaurante El Pez Rojo, spansk mat av hög kvalitet, med fokus på fisk och skaldjur, i Cabo de Palos yttersta del mot havet, prisvärt meny, i synnerhet ”specialmenyn” med tre förrätter, huvudrätt och efterrättstallrik med tre efterrätter samt vin. Restaurangen ligger utanför inloppet till hamnen, har en utedel med större havskontakt än övriga restauranger i hamnen.
Adress: Paseo Maritimo 1, Cabo de Palos
Telefon: 960 56 31 09
Omdöme på Tripadvisor

Restaurante La Tana, spansk mat av god kvalitet med prisvärd trerättersmeny (menu del día). Marint inspirerad restaurang med både stor inne- och utedel, den senare vid vattnet i en lugn del av Cabo de Palos hamn.
Adress: Paseo de la Barra 3, Cabo de Palos
Telefon: 968 563 003
Webb: www.la-tana.com
Omdöme på Tripadvisor.

Restaurante Los Triolas, traditionell spansk mat med fantastiskt prisvärd sexrättersmeny och mycket vänlig personal.Traditionell spansk restaurangmiljö. Restaurangen ligger på landsbygden norr om motorvägen till Cabo de Palos och en nattklubb med en stor kamelskylt utanför; man når restaurangen genom att ta avfart 13 (”Cabo de Palos salinas”), fortsätta över motorvägen, ta vänster i rondellen och fortsätta på en liten väg norrut, för att sedan svänga höger vid skylten ”Restaurante”.
Adress: Barriada los Triolas 6 A, Cabo de Palos
Telefon: 968 56 39 72 och 686 18 33 88
Omdöme på Tripadvisor

• Restaurante Azul, tidigare Mar de Cañas, kontinental mat av hög kvalitet i Portmáns gamla hamn, relativt prisvärd. Restaurante Azul är Portmáns första ”finrestaurang” med utmärkta och kreativa maträtter. Restaurangen har smakfull inredning, som knyter an till Portmáns historia som bergsbruks- och fiskeby, samt en liten utedel och takterrass.
Adress: Carretera del Puerto 1, Portmán
Telefon: 968 54 84 57 och 626 82 48 34
Omdöme på Tripadvisor

Restaurante Mares Brava (bilden), traditionell spansk mat av hög kvalitet med betoning på fisk och skaldjur, några meter från stranden, prisvärd. Restaurangen har en traditionell inomhusdel, där man kan se fisk och skaldjur i kyldiskar – och naturligtvis välja en levande hummer i ett akvarium. Restaurangens bästa del är terrassen på stranden, några meter från Medelhavet. Cala Cortina ligger öster om Cartagena i en vik med stadens officiella playa, som en oas mellan containerhamnen och oljehamnen.
Adress: Playa Cala Cortina, Cartagena
Telefon: 968 50 20 65 och 968 12 24 35
Omdöme på Tripadvisor

Taberna Murillo, utmärkt tapasrestaurang, som som också har en del à la carte-rätter, prisvärd. Smakfullt inredd restaurang med spansk prägel från äldre tid, på en nordlig sidogata till samhällets huvudgata.
Adress: Calle Murillo 22, Los Belones
Telefon: 659 17 11 67
Omdöme på Tripadvisor

Trattoria Via Romana, italiensk mat av mycket hög kvalitet i liten restaurang som ofta är fullsatt, prisvärd. Smakfull italiensk restaurangmiljö på Los Belones huvudgata.
Adress: Calle Mayor 84, Los Belones
Telefon: 968 13 73 73
Omdöme på Tripadvisor

Text och bild:
Jörgen Bengtson och Agneta Bengtson

Sidan uppdaterad 12 april 2019