Portmán

Vill du bo på spanska Solkusten i hus med terrass och skyddande markis i söderläge, utsikt över Medelhavet och omgivande berg, bostad med ”extra allt”, pool och palmer i privat trädgård, havsbad och mycket att göra nästgårds?

Vi hyr ut våra två bostäder på tre rum och kök i byn Portmán i södra Spanien. Husen har fyra bäddar, två balkonger och stor takterrass (bostad nummer 51) eller sex bäddar och stor uteplats (bostad nummer 46). Båda är mycket välutrustade.

Bostaden längst bort på bilden – på andra våningen, där balkongen syns med öppna dörrar – är 51:an. Bostaden hitåt på första våningen är 46:an.

I trädgården finns stor pool och många palmer, vid havet och nya hamnen playa med tre restauranger/barer och småbåtshamn samt i gamla hamnen en restaurang.

Portmán ligger i Spaniens sydligaste femtedel, söder om Costa Blanca. Portmán ligger bekvämt mellan badparadiset La Manga och storstaden Cartagena, knappt en och en halv timme söder om Alicante flygplats.

Fem minuter med bil åt öster – inom vandringsavstånd – ligger La Manga Golf, ett av Spaniens bästa golfområden. En kvart åt öster finns Mar Menor, Medelhavets största innanhav, med fantastiska bad, många restauranger och vattensport. En kvart åt väster ligger storstaden Cartagena, med kultur, historia och shopping. I lilla Portmán finns det mesta av lokal service.

Portmán har ett fantastiskt mikroklimat, där byn ligger mellan berg i norr och hav i söder. Portmán ligger i en region med över 320 soldagar per år och en kust – Costa Cálida (”varma kusten”) – med i snitt fem grader varmare vatten än i det omgivande Medelhavet.

Boka din plats i solen här!

Uppdaterad 4 januari 2024