Tufft i coronatiders Spanien

Corona/covid-19 har dragit in över Spanien med en fruktansvärd kraft. Väldigt mycket verksamhet står still, naturligtvis också uthyrning av semesterbostäder, hotellrum och föreningsliv.

En fast punkt i många nordbors tillvaro på Costa Blanca och Costa Cálida är föreningen Más Amigos. Den har stängt sitt kansli och varslat personal – även om föreningen fortsätter att upprätthålla service via telefon och e-post.

– På grund av det rådande nationella nödläget som nu Spanien drabbats av så påverkas vi alla personligen så väl som vår förening Más Amigos, skriver föreningen på sitt webbplats den 30 mars och fortsätter:

– Vi försöker gå på sparlåga och minimera våra kostnader vilket lett till att vi har permitterat två medarbetare på heltid, tre medarbetare på halvtid och tvingats säga upp en medarbetare.

Styrelsen har skjutit på årsmötet och pausat medlemstidningen Amigos tills vidare – med hänvisning till att den främst ska ”ge inspiration och kunskap för vistelsen i Spanien”, vilket är svårt i rådande läge.

– Just nu ser vi att behovet av aktuell information är större, och det försöker vi tillgodose genom information på hemsidan, Facebook och vid behov via nyhetsbrev, skriver Más Amigos.

Jörgen Bengtson