Tips på bra restauranger

Det finns gott om bra restauranger i Portmáns omnejd – men också många medelmåttiga och dåliga. Vi har tagit på oss den tuffa uppgiften att äta oss igenom så många som möjligt, för att kunna rekommendera de som är bra och riktigt bra.

På webbplatsen portman.nu finns en särskild sida, som heter var den är: Restaurangtips. Sidan omfattar 24 restauranger i Portmán, La Manga Club, Los Belones, Los Nietos, Islas Menores, Cabo de Palos, La Manga del Mar Menor, El Algar och Cartagena. Den senaste restaurangen, José Maria Los Churrascos (bilden visar en grönsallad med ”svart skinka”), kom med i dag.

Restaurangerna spänner från tapasställen till finrestauranger, från simpla ställen till magnifika miljöer. Förutom kort presentation och omdöme, innehåller varje omnämnande kontaktvägar och länk till Tripadvisor. På Tripadvisor finns betyg och omdömen från massor av människor, i de flesta fall inklusive våra egna. De flesta av restaurangerna har under lunchtid, som sträcker sig till sen eftermiddag, en eller flera prisvärda ”dagens rätt” (menu del día). Många har kvällstid prisvärda flerrättersmenyer.

Kolla gärna öppettiderna i förväg, för de är inte lika fasta som i Sverige. Dessutom har de allra flesta stängt mellan cirka klockan 16 och 19, men även här varierar tiderna.

Förutom restaurangtips finns särskild sida för restauranger i Portmán, Restauranger Portmán. Sidan omfattar alla ställen, som serverar lagad mat i Portmán, även barer och kaféer med tapasrätter och pizza.

Ytterligare en sida räknar upp restauranger i Portmáns närhet, på gångavstånd för den som tycker om att gå upp till drygt en timma eller vill ta en kort taxiresa, Restauranger.

Text och foto:
Jörgen Bengtson