Bättre väder i spanska Portmán

Vädret har blivit bättre i Portmán. Det har visserligen alltid varit bra – Portmán har ett fantastiskt mikroklimat – men nu kan vi presentera ett bättre väder på denna webbplats.

Startsidan ger direkt besked om vädret i Portmán tack vare en väderprognos exklusivt för Portmán, som Foreca levererar, med uppgifter om väder, temperatur, vind och sikt timme-för-timme samt sextimmarsprognos kommande dygnet och en tvådygnsprognos. Ett klick bort finns ytterligare information och en tiodygnsprognos.

Värt att notera är att temperaturen vanligen är två grader högre i Portmán än Foreca anger. På vintern är temperaturen i solen viktigare än den i skuggan. När det är 18–20 grader i skuggan är det vanligen 30–40 grader i solen.

På sidan ”Sol och varma vatten” berättar vi om varför Portmán med omnejd har ett så bra klimat. Här har vi länkar till flera vädertjänster, som har väderobservationer och väderprognoser för även så små platser som Portmán med bara 1 000 invånare.

På vår speciella sida om väder, med det föga överraskande namnet ”Väder”, har vi också samlat vädret för Portmán från tre olika vädertjänster:
• spanska Aemet med vädret på Playa Lastre i Portmán
• finska Foreca med vädret i Portmán
• norska Yr med vädret i Portmán

Alla tre väderwebbar gestaltar vädret lite olika, så kolla vilken information de har och vilken som passar dig bäst!

Jörgen Bengtson