Bra väg hela vägen

Vägen till Portmán har fått en bred, tvåfilig och nysfalterad landsväg, där det tidigare var en smal och bitvis enfilig väg. Det betyder att det är bra väg hela vägen från Alicante flygplats till lilla byn Portmán.

Spanien har överlag bra vägar, som förbinder både större och mindre orter. Mycket av rika EU-länders pengar har finansierat ett imponerande nät av nya motorvägar i Spanien.

Hela sträckan från Alicante flygplats till La Manga del Mar Menor i Portmáns närhet är motorväg av hög kvalitet. Endast avtagsvägen från motorvägen har varit av varierande och sämre kvalitet. Nu är det historia.

Vägen RM-314, som går från La Manga-vägen till Portmán, har under 2016–2018 fått välbehövlig upprustning. Den avslutande serpentinvägen till Portmán blev klar runt millennieskiftet.

Men vägen mellan La Manga-vägen och serpentinvägen, en sträcka på cirka 4,5 kilometer förbi fashionabla La Manga Golf, var smal, dåligt underhållen och underdimensionerad. Nu har den vägen blivit dubbelt så bred, med en fil i vardera riktning plus gång- och cykelväg.

– Den nya vägen är en stor tillgång, både för bilar, cyklar och gående, säger Agneta Bengtson, som gått hela sträckan från Portmán till grannstaden Los Belones vid vägen mot La Manga, som alltså fått gång- och cykelväg hela vägen.

Portman.nu har tidigare skrivit om vägbygget i artikeln Breddad bilväg och ny cykelväg (10 april 2016).

Text och foto:
Jörgen Bengtson