Flyg

Portmán har en flygplats i närheten, Alicante, med trafik från många platser i Sverige och med flera bolag. De två andra alternativen är Murcia Corvera och Almería.

Från flygplatsen i Alicante, Murcia Corvera eller Almería tar man sig med hyrbil, buss, taxi – eller en kombination – till Portmán. En del destinationer finns bara under delar av året, sommarsäsongen.

Det sker hela tiden förändringar i linjenätet, vilket gör att man får kolla med berörda flygplatser och flygbolag.

Flyg till Alicante
Det går flyg från många flygplatser i Sverige, Köpenhamn och Oslo till Alicante. Från Alicantes flygplats tar det 1 timme och 30 minuter till Portmán med bil.

Utbudet av flyg till och från Alicante är stort, med tre bolag som flyger direkt eller med byte av flyg som ingår i priset: Norwegian, Ryanair och SAS.

Det finns flest förbindelser och biljetter under maj–september, men dessa tre bolag flyger året om till Alicante.

Flyg till Murcia
Portmáns närmaste och nyaste flygplats heter Murcia Corvera/Murcia International Airport (RMU). Än så länge är förbindelserna till och från Corvera få och många kräver byte.

Från Murcia Corvera/Murcia International Airport (RMU) tar det bara 30 minuter till Portmán med bil.

Flyg till Almería
Lite längre söderut från Portmán är vad Alicante ligger norrut, finns Almerías flygplats. Flygförbindelserna till och från Alméria är få och kräver vanligen byte.

Från Almería tar det 1 timme och 55 minuter till Portmán med bil.

Flyg till andra flygplatser
Andra flygplatser – som ligger tre till fem timmar med bil från Portmán – är Madrid i väster, Valencia i norr och Malaga i söder.

Hur gör man för att hitta billiga flygresor? Svar på den frågan ger vi här!

Jörgen Bengtson
Foto: Pixabay

Uppdaterad 30 april 2023

Lämna en kommentar