Alla rum har luftkonditionering

Våra två bostäder i Portman, Spanien, har från och med i dag luftkonditionering och värme i alla rum. Tidigare saknade radhuset med uteplats (nummer 46) värmepump i lilla sovrummet. Nu har detta och alla övriga rum behaglig kyla på sommaren och värme på vintern.

Enheterna i sovrummen är extra tystgående, för att inte störa nattsömnen.

Alla uteenheter är dessutom monterade utanför själva huskroppen, som gör att inga störande vibrationer och ljud kan fortplanta sig in i radhuset/lägenheten. Radhuset med uteplats (nummer 46) har uteenheterna på en mur mot garagenedfarten. Radhuset med takterrass (nummer 51) har uteenheten på en undanskymd del av terrassen.

Värmepumparna, som ger värme när det är kallt och kyla när det är varmt, är av hög kvalitet och har en rad finesser. Filtren i inomhusenheterna sköljs regelbundet.

Jörgen Bengtson