Många flyg Sverige–Alicante

Nu börjar åter flygbolagen att trafikera Alicante flygplats, som är Portmáns närmaste. Det går flyg från Stockholm, Göteborg, Växjö, Umeå och Luleå plus våra skandinaviska huvudstäder, Oslo och Köpenhamn, till Alicante.

SAS flyger från Stockholm Arlanda till Alicante.

Norwegian flyger från Stockholm Arlanda till Alicante men också från Luleå, Umeå, Oslo Gardemoen och Köpenhamn till Alicante.

Ryanair flyger från Stockholm Skavsta och Stockholm Västerås till Alicante, men också från Göteborg, Växjö, Oslo Torp och Köpenhamn till Alicante.

Avgångarna är färre än före coronapandemin och förhållningarna strängare, men det går åter att flyga från Sverige till solen och värmen i Spanien.

Coronapandemin börjar långsamt att lätta sitt grepp om flygtrafiken och resor till Spanien. Provinsen Murcia, som Portmán ligger i, hör till de minst drabbade av covid-19. Lilla Portmán, med cirka 1 000 invånare, är ett rimligt säkert ställe, för den som vill ha sol, värme och Medelhavet, men vill hålla sig på avstånd från andra. Den fysiska distanseringen finns, så att säga, inbyggd i lilla Portmán.

– Vi hälsar åter svenskar välkomna att boka en plats i solen för en vecka eller mer, säger Agneta Bengtson om de två bostäder som hon och makten hyr ut, båda med havsutsikt och topputrustning.

Jörgen Bengtson
Foto: Pixabay