”Roligt med bokningar igen”

Uthyrningen av semesterbostäder har legat nere för de flesta under coronapandemin. Men nu börjar det lätta.

– Vi hade vår första hyresgäst drygt en månad i maj–juni. Nu har vi flera bokningar i höst. Det är roligt med bokningar igen, säger Agneta Bengtson.

Hon och hennes man hyr ut två bostäder i bästa söderläge med havet inpå knuten i Portmán.

Nu ser hon början på en återgång till mer normal uthyrning.

Paret Bengtson hyr ut två hus/lägenheter med, som hon säger, ”extra allt” i form av standard och utrustning.

Båda ligger i samfällighetsföreningen Puerto Vallarta i den lilla byn Portmán på Costa Cálida. Portmán ligger söder om Costa Blanca, mellan Medelhavets största innanhavet Mar Menor och storstaden Cartagena i provinsen Murcia.

Husen är ordentligt presenterade på webbplatsen för Portman. Sedan finns också en Facebookgrupp, med massor av frestande bilder.

På separata sidor för webbplatsen kan man se vilka dagar och veckor som är lediga, för bostaden en trappa upp med stor uteplats, nummer 46, och för bostaden två trappor upp med två balkonger och stor takterrass, nummer 51. På en annan sida finns priserna samlade, som varierar med säsong.

– Vi har attraktiva priser under lågsäsong, via mellan- och högsäsong till juli plus, som är från och med veckan efter midsommar till och med andra veckan i augusti. Priserna varierar mellan 3 950 kronor och 7 500 kronor för en vecka, säger hon.

Enda som tillkommer är städning och tvätt på 800 kronor. Sedan kan man välja tillval som nordisk tv, internet och barnstol.

Text och foto:
Jörgen Bengton