Svensk mat för hemlängtare

Den som bor kortare eller längre tid i Portmán med omnejd, behöver inte gå under av hemlängtan: svensk mat finns på nära håll. Ikea i Murcia och flera livsmedelsbutiker i eller söder om Torrevieja har svensk och nordisk mat.

De stora varuhusen som Carrefour och El Corte Inglès i Cartagena, Murica och Torrevieja har internationella matavdelningar. Där kan man hitta en del nordisk mat, liksom i butikernas avdelningar för fisk och ost.

Numera finns en särskilt sida på denna webbplats för Svenska och nordiska livsmedel, med namn och kontaktinformation till halvdussinet butiker. Bilden visar facebooksidan för Scandigo Supermercado, som presenterar sig som största butiken med skandinaviska livsmedel i Torrevieja.

För den som hellre vill köpa livsmedel lokalt, har vi en special sida med Livsmedelstips, som omfattar cirka tio butiker och saluhall i Portmán och grannstäderna Los Belones, La Union och Cartagena.

För många är en vistelse i Portmán lika med semester och befrielse från hushållsbestyr som matlagning. Därför har vi också en sida som listar bra restauranger i omgivningen. Sidan Restaurangtips, som i dag har tjugotalet recensioner, växer hela tiden i takt med att vi äter oss igenom nya restauranger och återvänder till gamla. Sidan har också länkar till Tripadvisor, för restauranger som finns med där.

Jörgen Bengtson