Murcia mest undervärderad

Provinsen Murcia, där Portmán ingår, är Medelhavets mest undervärderade destination. Det säger världens kanske främsta expert på geografi, resor och just destinationer, amerikanska National Geographic Society.

År 2023 välkomnade Murcia drygt 1,7 miljoner besökare, flera än någonsin. Det är framför allt den mer än två tusen år gamla staden Cartagena, som ligger en kvart bort med bil från Portmán, och huvudstaden Murica, som lockar besökare.

Euro News Costa Calida skriver om detta på sin förstasida 25 april 2014.

”Trots dess skönhet, förblir Murcia billigt jämfört med andra turistområden”, skriver tidningen.

”Resande kan uppleva Medelhavets charm utan att behöva råna banken”, skriver Euro News.

Tidningen kallar Murcia för ”Europas bäst bevarade hemlighet.”

För den som vill lära känna Murcias kust och inland, är Portmán en utmärkt utgångspunkt. Den lilla staden Portmán har funnits sedan före Romartiden, ligger vid havet, har allt man behöver i anslutning till boendet Jörgen och Agneta Bengtson erbjuder samt har nära till besöksmål, som finns beskrivna under Se på denna webbplats. Saker att göra finns under Göra.

Jörgen Bengtson