Bostäder till salu i Portmán

Efterfrågan är åter stark på fritidsbostäder i Spanien. Portmán är en liten juvel i Sydspanien, som har hus och framför allt lägenheter till salu. Portman.nu har en speciell sida om hus- och lägenhetsköp i Spanien, Köpa bostad! För många är det personliga kontakter som gäller.

Paret Agneta och Jörgen Bengtsons två bostäder i Portmán ligger bra till, för den som vill söka fritidsbostad i kustprovinserna Alicante, Murcia och Almería.

– Vi är inte mäklare men håller extra koll på marknaden i Portmán, säger Agneta Bengtson till Portman.nu.

Den mest attraktiva delen av Portmán är samfällighetsföreningen Puerto Vallarta, där parets två bostäder finns på sydsidan med Medelhavet inom syn- och hörhåll. Nu är en lägenhet, granne med parets bostad på andra våningen (nummer 51), till salu.

De brittiska grannarna ska sälja sin topputrustade bostad med helt nytt kök, tre renoverade rum, badrum med toalett, separat toalett, tvättstuga, två små balkonger och stor takterrass. Totalt är bostaden på 82 kvadratmeter plus källarförråd och garageplats. Alla rum har värme och kyla.

I den gemensamma trädgården finns pool, pergola och palmer. Bassängen har vatten året om, vilket är ovanligt i Spanien.

Vädret är fantastiskt året om. Mikroklimatet gör att det inte blir lika stekhett på sommaren eller kallt på vintern som längre norrut eller söderut på kusten.

– Vi förmedlar gärna kontakt, säger Agneta Bengtson.

Bilden visar lägenhet nummer 52 i Puerto Vallarta, med utsikt från vardagsrum mot balkong, trappa till takterrassen och havet.

Jörgen Bengtson
Foto: Sharon Hardie