Bättre väg till Portmáns playa

Vägen till Portmáns havsbad, Playa del Lastre, har varit hårt ansatt av trafik, som förstört vägens kanter. Nu har vägen fått ny asfalt på kanterna, som gör det lättare att ta sig till stranden med bil eller till fots.

Bilvägen till Portmáns officiella playa, som har en större strand och två mindre, går från en rondell utanför samhället i öster.

Vägen slingrar sig vackert genom ett naturreservat. Men den har varit en prövning för både bilister och gående. Men i början av oktober 2018 fick den ett välbehövligt lyft.

Vägen har fått ny asfalt på cirka en meters bredd, ganska jämnt fördelat på vägens båda sidor, beroende var förutsättningarna för breddning var bäst. Som mest jobbade cirka åtta personer med vägen.

Det är inte bara vägen, som fått ett lyft, utan också havsbadet och dess direkta omgivning. Sandstranden har fått gångvägar i trä och avspolning för fötter. Två små strandrestauranger har etablerat sig i var sin ända av stranden. Båda berättar för Portman.nu att den kommer att hålla öppet till cirka klockan 18 alla dagar året om samt till solnedgång under högsäsong (juli–augusti) och helger.

Sedan tidigare finns en restaurang i nya hamnen, som ligger i anslutning till playan, El Cubano. Den består av två delar, en del i trappan ner till hamnen och en del vid parkeringen ovanför trappan.

Text och foto:
Jörgen Bengtson