Golf

Golfbanor finns i överflöd runt Portmán, med en av Spaniens största och bästa golfområden nästgårds och med massor av golfbanor framför allt norr om Portmán.

Det går bra att hyra klubbor och elbilar på golfbanorna.

La Manga Golf – tre mästerbanor vid Portmán
Portmáns närmaste golfbanor finns i La Manga Golf (bilden), fem minuter med bil öster om Portmán i området La Manga Club.

La Manga Golf har tre artonhålsbanor av absolut toppklass – och två bangolfbanor – och har flera gånger fått utmärkelsen Europas bästa golfområde. La Manga Golf är ett paradis för golfare.

Här finns också cirka 30 tennisbanor, flera fotbollsplaner, squashplaner, bowlingbanor, idrottshall, ridning – och cricketplan.

La Manga Golf har även restauranger, butiker och annan service. En del av området är La Manga Club med bland annat lyxhotell, kasino och spa.

Los Colinas – en av kustens bästa banor
Norr ut i Orihuela Costa ligger Las Colinas Golf & Country Club, en trevlig mästerskapsbana. Den är av många rankad som en av kustens bästa banor, med målet att bli den bästa golfbanan i sydöstra Spanien, enligt banchef Martin Eastgate (Más Amigos Bulletinen nummer 4, 2014). Banan har par 71, fem tee per hål och ett komplett utbud av bekvämligheter runt klubbhuset med en golfskola, drivingrange och putting green. Los Colinas är en utpräglad naturbana med långa och breda fairways, som är ett med naturen.

Utanför närbelägna Pilar de la Horadada ligger Lo Romero Golf, även den en trevlig bana.

Två utmanande banor i Campoamor
På västra sidan av motorvägen AP 7 på väg mot Torrevieja, ligger två golfbanor i anslutning till samhället Campoamor.

Real Club de Golf Campoamor Resort ligger högt, vilket ger banan en härlig utsikt. Banan är lång och en utmaning att spela.

La Finca Resort ligger mitt emot Campoamor. Denna bana är än mer av en utmaning, har högre svårighetsgrad. Banan är spektakulär, har upphöjda tees, smala fairways och kuperade greener. Banan kan vara en prövning, men den som tar sig runt får en oförglömlig runda.

Villamartin Golf vacker parkbana
Villamartin Golf Club ligger ligger  norr om banorna i Campoamor.

Villamartin Golf är en vacker parkbana, med mycket träd och över 70 bunkrar.

La Finca Golf
La Finca Golf är en av Costa Blancas absolut bästa golfbanor, nordväst om Torrevieja.

Banan är fullt uppvuxen med skuggande träd i form av stora olivlundar och höga palmer. Banan är vacker belägen mellan bergen, väster om saltsjöarna. Den är lång och har massor av vattenhinder.

Banans exklusivitet och höga klass gör att den kostar därefter.

Jörgen Bengtson
Foto: La Manga Golf Club

Uppdaterad 26 maj 2023