Portmáns strandbar mer öppet

Portmán har en mysig strandbar, Chiringuito El Lastre Bar Beach Club, som satsar på framtiden.

Tidigare har baren, som ligger vid Portmáns officiella playa i nya hamnen, bara varit öppen under några sommarmånader. I år öppnade den redan i maj och kommer att hålla öppet till slutet av oktober.

Målet, berättar den engelsktalande kyparen vi talar med första maj, är att bygga ut verksamheten och hålla öppet året om. I dag är strandbaren en tillfällig byggnad, som ägaren i princip ska flytta när säsongen är slut. Förhoppningen är att man ska få uppföra en permanent byggnad och kunna ha uteservering året om.

Chiringuito serverar dryck, tapas och enklare rätter. Strandbaren har egen facebooksida.

Förutom Chiringuito finns en liten restaurang i nya hamnen, som sedan någon år har öppet året om, Al Chiringuito la Farola. Al Chiringuito satsar på fisk- och skaldjur av hög kvalitet i enkla lokaler. Den lilla restaurangen har servering både inomhus och utomhus.

Jörgen Bengtson