Los Belones

Portmáns närmaste större ort är Los Belones, som är mycket mer spansk än samhället La Manga Golf Resort mellan Portmán och Los Belones.

Öster om Portmán och om golfområdet La Manga Golf ligger Los Belones, som hör till kommunen Cartagena – väster om Portmán.

Specialaffärer och restauranger
Los Belones är en typisk spansk småstad men har, genom att många britter och andra utlänningar har bosatt sig här, fått ett brittiskt och internationellt inslag. Staden har drygt 2 000 invånare.

I Los Belones finns trettiotalet restauranger och många specialaffärer.

Det mesta av det man inte kan köpa i Portmán finns i Los Belones. Här finns också en hel del butiker och restauranger med personal som talar engelska.

På bilden en av våra favoriter, Taberna Murillo.

Regionalparken Calblanque utanför
Utanför Los Belones ligger naturreservatet Calblanque, som består av kust- och bergsområdet mellan Portmán och Cabo de Palos.

På andra sidan Los Belones ligger motorvägen till Mar Menor. Så den lilla staden ligger verkligen inklämd mellan den moderna tidens transportartär och den historiska tidens naturmiljö, vilket passar Los Belones som historiskt har varit centrum – men då i en typisk jordbruksbygd.

Text och bild:
Jörgen Bengtson

Sidan uppdaterad 3 januari 2017