Full fart på Internet

De två bostäderna i Puerto Vallarta, som paret Bengtson hyr ut, har fått uppgraderad internet. Nu är det cirka 80 megabit per sekund (Mbps) i båda bostäderna.

Samfällighetsföreningen Puerto Vallarta, som bostäderna är delägare i, har sedan en tid kraftfull internetanslutning med fiberoptiskt bredband på 400 Mbps. Nu har nätet fått en rejäl uppgradering. För enskilda bostäder innebär det cirka 80 Mbps nedströms.

Totalt är det 70 bostäder som delar på kapaciteten. Men det är sällan så många här samtidigt. När Portman.nu testar Bredbandskollen den 7 januari klockan 14.20 visar den nedladdning på 91,8 Mbps och uppladdning på 49,2 Mpbs.

– Nu går det att skicka strömmande video, se på ip-tv och använda internet samtigt, säger Agneta Bengtson till Portman.nu.

För gäster är det samma inloggning som tidigare, som praktiskt nog står på routern. Den är placerad bakom tv-apparaten i respektive bostad.

– Det är stor skillnad i internet. Vi är verkligen glada över att ha fått denna uppgradering, både för oss själva som jobbar härifrån och för våra gäster.

Text och foto:
Jörgen Bengtson