Spanien öppnar igen

Spanien öppnar åter för utländska besökare i juli. Så snart svenska Utrikesdepartementets avrådan att resa utomlands upphör den 15 juli, börjar flyg- och charterbolagen att trafikera Spanien igen.

Det betyder att den som vill ha en ”säker plats i solen i paradiset Portmán” kan få det från slutet av juli 2020.

Den spanske premiärministern Pedro Sánchez kom den 23 maj 2020 på en presskonferens med beskedet att Spanien i juli kommer att börja släppa in turister från utlandet igen. Han gjorde det med tillägget under ”säkra förhållanden”. Exakt vad det innebär, vet vi inte än, till exempel när i juli det börjar gälla, om beslutet omfattar alla länder och om det finns restriktioner för olika delar av Spanien.

– Det känns skönt att Spanien öppnar igen. Vi har två hus i Portmán, som vi hyr ut. Båda vetter mot havet och har skyddade uteplatser. Vi erbjuder trygga boenden i ett litet samhälle med bara tusen invånare, säger Agneta Bengtson.

Uthyrningen har på grund av coronapandemin legat nere sedan början av mars 2020. Men nu kan uthyrningen börja igen av de två bostäderna vid havet, som är välutrustade för att uppfylla kraven som besökaren kan ha.

– Vi är hela tiden lyhörda för vad vi kan utveckla, för att göra hyresgästerna nöjda. Det är bara att höra av sig, säger Agneta Bengtson.

Flera charterbolag annonserar att de åter börjar flyga på Spanien från mitten av juli. Reguljära flygbolag har också börjat planera för flyg från svenska destinationer till Alicante, om än i begränsad omfattning. Vi återkommer när vi vet mer.

Text och foto:
Jörgen Bengtson