Elbil 400 mil till Portman

Agneta och Jörgen Bengtson, som har två bostäder för uthyrning i Portmán, har gjort en resa på 400 mil från södra Norrland (Långvind i Hudiksvalls kommun) till södra Spanien (Portmán). Läs mer om deras resa i fem separata artiklar på webbplatsen jorgensval.se.

– Vi gjorde ett första försök att köra elbil tur och retur Portmán i mars 2022. Det gick bra, så under julhelgen gav vi oss av igen. Den här gången började vi senare på dagen, så det tog oss 4,5 dagar att åka från Långvind till Portmán, säger Agneta Bengtson till Portman.nu.

Resan gick bra, var exakt 3 943 kilometer lång och innefattade 15 laddstopp. Längs vägen sov paret på hotell av varierande slag.

Bilden visar centrala Dijon, Frankrike, med gamla hus som är en del av Unescos världsarv med fokus på de unika klimaten för vinproduktionen i Bourgogne.

De enskilda artiklarna, med kartor och bilder, finns på jorgensval.se:
Elbil Hudiksvall–Sydspanien, dag 1
• Elbil Hudiksvall–Sydspanien, dag 2
Elbil Hudiksvall–Sydspanien, dag 3
Elbil Hudiksvall–Sydspanien, dag 4
Elbil Hudiksvall–Sydspanien, dag 5

Jörgen delade med sig av resan i separata, något kortare, artiklar på främst följande Facebook-sidor: Jörgen Bengtson, Elbil Hälsingland, Tesla Ägare/Entusiaster Sverige, Tesla Owners Club Sweden och Bila mellan Spanien och Sverige.

Jörgen återkommer senare med en sammanfattande artikel om bland annat körsträcka, energiåtgång, körtid, laddtid, snitthastighet, kostnader och det viktigaste av allt miljöavtrycket.

Text och foto:
Jörgen Bengtson