Fyra krogar i Portmáns hamnar

Portmán har två hamnar, med totalt fyra restauranger. En av dem har öppet året om, El Cubano Portmán (Farola). De tre andra har antingen öppet större delen av året, men stängt under några vintermånader, eller helger året om.

Nya hamnen i Portmáns sydöstra del har tre restauranger: El Cubano Portmán (Farola) är öppet året om (bilden är från restaurangens utedel). Här finns också systerkrogen El Cubano Portmán 2, öppet från påsk till början av januari. Utöver dessa två finns på udden mot Portmánbukten, Chiringuito El Lastre Portman, öppet från slutet av mars till början av oktober.

Gamla hamnen i Portmáns sydvästra hörn, som inte har vatten eller hamn längre, har däremot en nyöppnad restaurang: La Cantina del Club Náutico Portmán. Den har öppet året om fredag–söndag och sommartid alla dagar.

Öppettiderna för krogar i Portmán, framför allt dem i hamnarna, varierar. Kolla därför alltid öppettider på plats, om det inte är vår, sommar eller tidig höst, för då ska alla vara öppna. Dock kan öppettiderna under veckan eller dagen variera något. Vi försöker hålla koll på öppettider på sidan Restauranger Portmán.

Det finns många restauranger med havsutsikt i Cabo de Palos, La Manga del Mar Menor och samhällena vid Mar Menor. Vi har valt ut de bästa på sidan Restaurangtips.

Text och foto:
Jörgen Bengtson