Ny finrestaurang i Portmán

Det finns gott om barer och kaféer med enklare mat i Portmán. Nu har samhället också fått sin första ”finrestaurang”, Restaurante Mar de Cañas (”Vasshavet”), i gamla hamnen, med mer vass än vatten vid kajen. Portmán har sedan tidigare tre restauranger, som har öppet året om.

Den klassiska familjerestaurangen Casa Cegarra har – sannolikt som en följd av Restaurante Mar de Cañas tillkomst – uppgraderat sitt namn till Restaurante Cegarra. Den ligger i centrala Portmán på gatan Paseo de Colon 19.

Centrala Portmán har ytterligare en restaurang, Cafe Bar Santana, som ligger på gågatan Paseo Miguel Santana.

I Portmans andra utkant, nya hamnen, ligger fisk- och skaldjursrestaurangen La Farola ett stenkast från Playa del Lastre.

I närbelägna La Manga Golf, fem minuter bort med bil i östlig riktning, finns tiotalet restauranger. Grannstaden Los Belones, mindre än tio minuter bort, har trettiotalet restauranger.

Portman.nu har en särskild sida om restauranger i Portman och en annan sida med Agneta och Jörgen Bengtsons personliga restaurangtips i Portmán med omnejd. Restaurangtipssidan har också länkar till Tripadvisor för restauranger som finns med omdömen där.

Jörgen Bengtson