Más Amigos byter namn

Föreningen Más Amigos organiserar svenskar och övriga nordbor – som är fast- eller fritidsboende på Costa Blanca och norra Costa Cálida – i tre lokala föreningar. Den sydligaste av dessa byter nu namn till Más Amigos Los Alcázares, för att tydligare markera sin geografiska hemvist.

Avdelningen tycker att det tidigare namnet, Más Amigos Mar Menor, inte är tydligt nog.

Föreningen vill fokusera bland annat på uthyrning av bostäder och spanskstudier.

– Då har det blivit ännu viktigare att kunna visa exakt var vi ligger någonstans längs Mar Menor-kusten och vi har därför nu valt att identifiera oss redan i namnet: ”Más Amigos Los Alcázares”, skriver föreningen i senaste numret av den gemensamma medlemstidningen för alla tre avdelningar, Amigos (augusti 2019).

Avdelningen i Mar Menor-området vill också locka fler att läsa spanska:

– Skicka in en föranmälan till e-post losalcazares@masamigos.com och meddela att ni är intresserade, så vi kan hitta rätt lokal, skriver föreningen.

Más Amigos Los Alcázares håller till på Calle Río Ter 20, 30710 Los Alcázares, och har kontaktvägar via telefon (+34 649 300 487) och e-post (losalcazares@masamigos.com).

Avdelningen arrangerar egna program och har grupper för bland annat bridge, böcker (bokcirkel), golf, gymnastik, måleri, fotografi, petanca (boule) samt sång och musik.

Jörgen Bengtson