Hyrbil

Hyrbil är bästa sättet att ta sig från flygplatsen till Portmán. Bil är också en klar tillgång i Portmán om man vill ta sig runt på egen hand.

Det finns lokalbuss i Portman, som tar en till städerna La Unión och Cartagena, där det sedan går att åka vidare med regionala bussar. Om man inte nöjer sig med lokalbussens begränsningar i linjer och tidtabell, är egen bil att rekommendera.

Billigt och enkelt med hyrbil

Hyrbilar är billiga i Spanien. Priset på bensin och diesel är lägre än i Sverige. Bilar finns att hyra på alla flygplatser och i större turiststäder som Torrevieja och Cartagena.

Ett sätt att hitta billig hyrbil är att söka hos biluthyrningsagenter som Hyrabilspanien.se och Rentalcars.com. Bokningssajten letar fram billigaste bil hos de ledande biluthyrarna på den flygplats eller den stad man valt.

Det är viktigt att kontrollera vad som ingår i respektive erbjudande, så man inte jämför äpplen och päron. Skillnader som förekommer är hur bolaget hanterar fri körsträcka, obligatoriska försäkringar, skatter, avgifter, självrisk och självriskeliminering. Kontrollera också om extra förare ingår eller kostar extra, vilket är bra att veta om man är två eller fler som vill köra bilen. En annan kostnad kan vara om bilen ska lämnas med full bensin/dieseltank eller ”tom”; det senare betyder i praktiken att man skänker många liter till biluthyrningsföretaget.

Medlem i den nordiska föreningen Mas Amigos hyr bil billigt via föreningen, som har förmånligt avtal med biluthyrare. Medlemskap kostar 42 euro per år.

Taxi också alternativ

Taxi från Alicante flygplats till Portmán och vice versa erbjuder flera bolag. Kolla bara priset i förväg. Flera av taxiföretagen – men långtifrån alla – har rätt att hämta och lämna passagerare på Alicante flygplats. Ett taxiföretag som har tillstånd, pratar engelska och är serviceinriktat är Taxi La Manga, Jesús Romero Ortiz, telefon +34 659-361 226, e-post taxijesuslamanga@hotmail.com. Läs mer på Taxi!

I samfällighetsföreningen Puerto Vallarta försöker vi hjälpa varandra med att hämta och lämna på flygplatsen. Kolla med oss om det är någon som har vägarna förbi om du vill ha skjuts till eller från flygplatsen.

Spanien har ett väl utbyggt nät av motorvägar, varav vissa sträckor har vägtull. Längs kusten finns gamla och ofta mycket natursköna vägar.

För tips om bilkörning i Spanien, läs mer på Trafik!

Jörgen Bengtson

Sidan uppdaterad 17 maj 2017