Portmán har fått hotell

Lilla byn Portmán har blivit stor. Den 15 juli 2016 öppnade Hotel Portman portarna, med 18 dubbelrum, liten bar och stor takterrass.

I närmare 20 år har man talat om Portmán skull få hotell, men inget har hänt. Nu har två män satsat pengar på ett för Portmán stort hotell. Ett av skälen att de satsar på ett hotell är säkerligen att utgrävningen av Portmánbukten, som kommer att efterfråga boende under cirka fyra år. Även turismen växer i Portmán och lär skjuta fart när samhället får en ny strand mycket närmare Portmán och en småbåtshamn för 986 båtar.

Hotellet ligger i byns västra utfart, snett emot livsmedelsbutiken Spar.

Vi gick husesyn i hotellet med en av de två anställda, som visade fräscha rum med prydliga badrum och rejäla garderober. Hotellet profilerar sig som modernt, ekologiskt och billigt – i konkurrens med betydligt dyrare hotell i närbelägna La Manga-området.

Hotell Portman finns på webb, facebook och twitter.

Portman har sedan tidigare uthyrning av semesterbostäder, där verksamheten som Agneta och Jörgen Bengtson driver är en av de största.

Jörgen Bengtson