Ljusare gård, bättre utedusch

Den gemensamma trädgårdens utemiljö har blivit än bättre, med bland annat ny dusch, nya trappor och framför allt mer ljus.

De 70 radhusen/lägenheterna i samfälligheten Puerto Vallarta i Portmán delar på en fantastisk trädgård. Här finns pool med vatten året om, träd, buskar, parkbänkar, dusch och annat som gör den till en härlig utemiljö under alla årstider.

Ett bekymmer har varit att tallarna vuxit sig stora, skymt utsikten från bland annat vår lägenhet, skuggat delar av trädgården och skräpat ner mark och pool med barr. Nu är tallarna ersatta av palmer och små öar med växtlighet. Resultatet är en ljusare och luftigare innergård.

En annan förändring är att den slitna duschen blivit utbytt, fått ny placering och en både behaglig och snygg stensättning. Trädgårdens gamla trappor, som var gjorda av träsliprar, är ersatta med trappor i sten, som matchar stensättningen i poolområdet.

En fin trädgård har blivit ännu finare.

Jörgen Bengtson