Amigos och livet tillbaka

 

– Amigos är tillbaka! Nu i digital form med intressanta artiklar om mat, dryck, utflyktsmål och nutidsrelaterade artiklar om Spanien. Ambitionen är att fortsätta komma ut regelbundet under 2021.

Det skriver tidskriften Amigos, som gjort uppehåll under hela coronapandemin. Nu kommer den med sitt andra nummer i år, det första som enbart digital tidskrift. Bakom tidskiften står föreningen Más Amigos, som är störst på Costa Blanca med omnejd för svenskar och nordbor i övrigt

Många som gästar Spanien kortare eller längre tider har gjort uppehåll under pandemin.

Svenskar och andra nordbor, som bor huvuddelen av året i Spanien, har i många fall stannat i landet under nedstängningen, rest till Sverige under sommaren och sedan återvänt till Spanien under hösten.

Hur år då livet i Spanien under corona? En som svarar i tidningen – dessutom med covid-19 i bagaget och intensivvård i Torrevieja – är Åsa Lundborg. Hon är tidigare ordförande för Más Amigos och berättar i Amigos:

– Det är enklare att vara här än i Sverige. Folk är inte så hispiga här tycker vi. Vi har våra masker, tvättar händerna och har vår lilla flaska för att sprita händerna men annars rullar livet på som vanligt. Vi kan spela golf, bada i havet, vara ute och gå i solen, gå på restaurang. Allt det där jag tycker är så skönt med Spanien. Även med Corona rullar livet vidare med kvalitet och det passar mig”, säger hon.

Uthyrningen av semesterbostäder i Spanien går på sparlåga men många hyr ut.

– Den som vill hyra någon av våra två bostäder i Portmán, är välkommen att göra det. Vi hyr ut även under coronan. Vi vet folk som tar bilen från Sverige till Spanien, för att de känns säkrare, medan andra väljer flyg, säger Agneta Bengtson.

Bokningskalendrar för de två bostäderna finns under Bokning, bostad nummer 46 och nummer 51, båda topputrustade, i söderläge och med havsutsikt. Priser finns här!

Jörgen Bengtson