Fiber ge snabbt bredband

Samfällighetsföreningen Puerto Vallarta, Portmán, har fått optofiberanslutning. Den ersätter en gammal dsl-lösning över telefonledningen. Fiber är lika med snabbt bredband.

– Nu har vi fått snabbt bredband till våra två bostäder i Portmán, för med fiber går det med ljusets hastighet, säger Agneta Bengtson.

Båda lägenheterna – nummer 46 en trappa upp med stor uteplats och nummer 51 med balkonger och stor takterrass – har sedan gammalt internetanslutning. En trådlös router ser till att det finns internet både i respektive bostad och uteplatser. Det nya är att kapaciteten (”hastigheten”) blivit mycket bättre.

Det gör också att de två bostädernas tv-boxar – som förser gäster med alla svenska, norska, danska och åtskilliga internationella tv-kanaler – har fått fiberanslutning. Det i sin tur ger bättre tv-kvalitet och snabbare växling mellan kanalerna.

Jörgen Bengtson