Ryanair drar inte ner i Alicante

Ryanair drar ner och stänger rader av avgångar från Sverige. Det drabbar dock inte resande till Alicante, med undantag för resenärer från Ängelholm.

Ängelholm var en av många nya destinationer, som Ryanair och Norwegian startade under 2013. Nu stänger det irländska flygbolaget denna och många andra linjer från Sverige, för att bolaget behöver flygplanen bättre på andra linjer och inte har fått sina nya plan än.

Besökare till Portman och Costa Cálida har dock fortsatt många bolag och linjer att välja mellan. Läs mer under fliken Resa hit och Flyg.

Fyra bolag flyger från svensk flygplats till Alicante: Air Berlin, Norwegian, Ryanair och SAS.

Hela 14 flygplatser i Sverige eller dess omedelbara närhet har avgångar till och från Alicante: Göteborg City, Göteborg Landvetter, Karlstad, Köpenhamn, Luleå, Malmö, Oslo, Oslo Rygge, Oslo Torp, Stockholm Arlanda, Stockholm Skavsta, Stockholm Västerås, Umeå och Växjö.

Jörgen Bengtson