Populärt hyra i Portmán

Pandemin är definitivt över! Det är mycket populärt att hyra paret Bengtsons två bostäder i Portmán, södra Spanien.

– Vi har bra uthyrning från augusti och än mer framåt, säger Agneta Bengtson.

Hon hyr ut, tillsammans med sin man Jörgen, två bostäder i ”paradiset Portmán”.

De flesta veckor i bostaden två trappor upp med stor takterrass och två balkonger (nummer 51) är uthyrt under hösten och vintern. Men det finns enstaka veckor lediga, främst i december före jul och från mitten av januari och en månad framåt. Lediga dagar framgår av bokningskalendern för 51:an.

I bostaden en trappa upp med stor uteplats (nummer 46) är mycket uthyrt under hösten och vintern. Men här finns flera luckor i november, december, januari och resten av vintern. Lediga dagar framgår av bokningskalendern för 46:an.

Båda bostäderna har söderläge mot Medelhavet, har tre rum och kök, två toaletter varav ett också har dusch och är rustade med ”extra allt”.

– Vi vet att vi hyr ut attraktiva bostäder, som har mer att erbjuda än de flesta andra, säger Agneta Bengtson.

Portmán är en genuin spansk by med cirka tusen invånare, som har restauranger, barer, livsmedelsbutik, apotek, bank, hälsocentral och annan infrastruktur. Storstaden Cartagena ligger femton minuter bort med bil. Åt öster finns flera mindre städer, samhällen och fiskebyar med massor av restauranger.

Området ligger i provinsen Murcia på Costa Cálida (”varma kusten”), strax söder om Torrevieja och Costa Blanca (”vita kusten”).

För den som vill läsa och lära mer om Portmán med omnejd finns massor att hämta på portman.nu. Webbsajten har drygt 100 fasta sidor men vinjetter som Bokning med information om tillgänglighet, priser och gästernas omdömen, Husen som i detalj presenterar bostäderna 46 och 51, Portmán med fakta om den lilla fiske- och gruvbyn, Se med artiklar om byar, städer och bygder i närheten, Göra med tjugotalet aktiviteter från vingårdar till utflyktstips, Äta med restauranger i Portmán och restaurangtips i omnejden, Resa med praktiska tips om flyg, hyrbil och bostadsköp samt Info med praktisk information om allt från tv till taxi.

Till detta kommer cirka 130 nyhetssidor i stor och smått, med fokus på Portmán. Dessa finns samlade under vinjetten Nyheter till höger på sajten.

De två bostäderna hyr paret Bengtson ut på en vecka, en månad eller mer.

– Vi lovar att vår hyresgäster får ”extra allt”. Om det ändå är något som fattas, försöker vi ordna det, säger Agneta Bengtson.

Bilder med text finns också på Portmáns Instagram.

Text och foto:
Jörgen Bengtson