Samling nordbor i Mar Menor

Nordbor i förskingringen – både permanenta och tillfälliga – har fått en ordentlig samlingspunkt i Mar Menor. Föreningen Más Amigos har öppnat nya lokaler i staden San Javier på Mar Menor.

Nära 200 personer kom till invigningen av den 300 kvadratmeter stora lokalen. Más Amigos Mar Menor vänder sig till nordbor från Punta Prima i norr till Mazarrón i söder – med Portman som ligger ungefär däremellan.

– Här skall det sjuda av liv och verksamhet, sa ordförande Hans Carlson, när han hälsade välkommen på invigningen, enligt föreningens tidskrift Amigos.

På invigningen fanns både kommunen och den lokala tv-stationen på plats. Coro Nórdico, som funnits på spanska kusten i drygt ett kvarts sekel, stod för underhållning i form av bland annat ”Ta mig till havet” av Peter Lundblad och ”Det brinner i en soluppgång” av Gösta Linderholm.

Lokalen i San Javier är bemannad av Hans Boström, 58 år. Han bor i Spanien sedan nära två årtionden. Hans Boström vill dela med sig ”av den kunskap och de erfarenheter av Spanien som jag samlat på mig genom åren”.

Más Amigos Mar Menor finns på Calle Río Guadiana 3, 30730 San Javier. Lokalen är bemannad tisdagar och torsdagar klockan 16–18.

Lokalföreningen går också att nå via e-post, marmenor@masamigos.com, och telefon, +34 968 192 731. På Más Amigos webbplats, http://www.masamigos.com, finns uppdaterad information om program och öppettider.

Más Amigos har föreningslokaler på tre orter, från norr till söder: Alfaz del Pi, Torrevieja och San Javier.

Jörgen Bengtson