Härliga sängar överallt

”Hur ser sängarna ut i era lägenheter?”, är en vanlig fråga.
”Tack bra, kan vi nu med rätta säga”, säger Agneta Bengtson.

Det stora sovrummet i både bostäderna har sedan gammalt moderna dubbelsängar av svensk standard. Nu har även sängarna i de två mindre sovrummen får moderna sängar, som är mycket bekväma och är 200 centimeter långa. De gamla, spanska sängarna höll spanska standard på längden (190 centimeter) och var inte sköna att ligga i.

”Det kostade över 10 000 kronor per rum, men det var det värt för att ge våra bostäder högsta sovstandard”, säger Agneta Bengtson.

Hon hyr tillsammans med sin make, Jörgen Bengtson, ut de två bostäderna i söderläge, med Medelhavet inom hör- och synavstånd, i den lilla sydspanska byn Portmán.

”Vi har länge funderat på att byta sängar i de mindre sovrummen. Nu är det gjort och vi har – efter reklamation av felaktiga leveranser och mycket skruvande – fått de två enkelsängarna på plats i respektive sovrum.”

Bostaden ett trappa upp med stor uteplats (nummer 46) har en dubbelsäng och två enkelsängar, totalt fyra bäddar, i de två sovrummen. Till detta kommer en bäddsoffa med dubbelsäng, så totalt finns det sex bäddar.

Bostaden två trappor upp med två balkonger och stor takterrass (nummer 51) har också en dubbelsäng och två enkelsängar, totalt fyra bäddar, i de två sovrummen. Här finns möjlighet att ställa in en enklare säng – som finns under en av sängarna i det mindre sovrummet – i vardagsrummet. Då får man totalt fem bäddar.

Bilden visar utsikten från det stora sovrummet, med balkong utanför, i bostaden två trappor upp (nummer 51).

Läs mer om de två topputrustade bostäderna vid Medelhavet, portman.nu/husen/valutrustade-hus.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Uppdaterad 31 december 2022