Tips på billigt flyg till Portmán

Dagens Industri ger i dag tips på hur man hittar ”en prisvärd solresa”, för oss är det liktydigt med flyg till Alicante och hyrbil till Portmán. ”Det trista vädret har fått priserna på sista-minuten-resor att stiga till skyarna”, skriver Dagens Industri.

Det gäller inte våra två radhus/lägenheter i Portmán. Vår hyra är fortsatt 5 400 kronor per vecka under högsäsong och 3 600 kronor under lågsäsong!

I bokningskalendrarna ser man tydligt vilka tider som är lediga, både i år och nästa år. DI:s tips på hur man hittar billiga resor är värda att dela till andra. Till detta lägger vi våra kommentarer.

1. Var flexibel Lås dig inte vid en avreseort. Var även öppen för att justera längd, datum och givetvis slutdestination.
Vår kommentar: På webbplatsen Portman.nu:s sida Flyga hit finns praktiska tips och länkar till aktuella flygbolag som flyger till Alicante: Norwegian, Ryanair, SAS och Air Berlin. Murcia San Javier, Almeria och Madrid är också alternativa flygplatser till Alicanate. Ett alternativ är också att flyga via någon annan flygplats, främst någon av Londons flygplatser.

2. Boka resan efter midnatt Enligt statistiken är biljetterna något billigare efter midnatt och allra billigast natten till en tisdag. Vidare kan man bevaka flygpriserna på många sök- och bokningssajter, där man kan bestämma ett pris och boka när priset är rätt.
Vår kommentar: Det går bra att boka en något längre tid än avsett hos oss, för att ha flexibilitet att boka flygtiderna och sedan justera de exakta dagarna i Portmán.

3. Undvik onödiga försäkringar I många fall är försäkringarna onödiga. I de flesta hemförsäkringar ingår en reseförsäkring, liksom i resor betalda med många kreditkort. Det kan vara värt att betala för avbokningsskydd och förlorat bagage, om det inte ingår i hemförsäkringen.
Vår kommentar: Kloka ord, betala inte för en extra, onödig försäkring. Avbokningsskydd är det dock klokt att se till att man har.

4. Boka allt på ett ställe Om man bokar hotell och flyg på ett ställe gäller paketreselagen.
Vår kommentar: Det stämmer, men vår erfarenhet är att billigast och bäst är att boka flyg och sedan separat boende hos oss. Det ger valuta för pengarna!

5. Betala resan med kreditkort Om man betalar flygresan med kreditkort, har man ofta god chans att få tillbaka pengar med hjälp av konsumentköpslagen om något går fel.
Vår kommentar: Klokt råd. Kombinera detta med avbokningsskydd, som finns som komplettering till hemförsäkring som inte har det. Med avbokningsskydd ska man få pengar tillbaka för boendet om man tvingas ställa in eller avbryta resan.

Jörgen Bengtson