Markiser och segel ger skydd

De två bostäderna som finns till uthyrning i Portmáns samfällighetsförening Puerto Vallarta – nummer 46 med stor uteterrass och nummer 51 med stor takterrass – kommer under vintern att få både markiser och segel. Det innebär bättre skydd mot sommaren hetta och vinterns enstaka regnskurar.

– Vi kommer att förse bostaden en trappa upp (46) med en stor markis, som täcker hela terrassens bredd och går ut flera meter från den inbyggda terrassen. På bostaden två trappor upp (51) får den lilla balkongen mot havet markis och takterrassen ett stort segel, berättar Agneta Bengtson.

Ägarna till de två bostäder, Agneta och Jörgen Bengtson, har ständigt nya utvecklingsprojekt. Förutom markiser och segel, blir det under vintern ommålning av fasad och murar, nya myggdörrar till ena bostaden och nya fönsterluckor till den andra.

– Det är hela tiden saker vi vill förbättra. Inomhus jobbar vi också med att göra livet lättare och trevligare, med allt från sällskapsspel och nya deckare till ny köksutrustning och tavlor på väggarna, säger Agneta Bengtson.

Jörgen Bengtson