Hyr två bostäder för fest

Ett nytt sätt att använda paret Bengtsons två radhus/lägenheter i Portmán, är att hyra båda och förlägga sin födelsedag dit. Om inte bäddarna räcker till – tolv med extrasängar – kan Portman.nu hjälpa till att ordna hotellrum i byn.

– Vi har hyrt ut till jubilarer några gånger, senast den här månaden, då festföremålet självt bodde på Hotel Portmán. Det har varit väldigt lyckat, säger Agneta Bengtson.

En förutsättning för att ha en familjefest är att det finns bord och sittplatser till alla. Det är löst genom att en av de två semesterbostäderna – nummer 51 som ligger två trappor upp – har stor takterrass, som blivit utrustad med fyra bord och stolar till närmare 20 personer. Här finns också en stor utegrill (gasol) och strålande havsutsikt. Takterrassen har även ett segel till tak, som skyddar mot solen när den blir för intensiv.

– Vi har ställt i ordning ett liten förråd på takterrassen, där det finns bord, stolar och grill, berättar Agneta Bengtson.

Bilden visar utsikten från takterrassen mot Portmánbukten, med segel till skydd mot sol eller enstaka regn. I andra ändan av takterrassen finns en stort förråd.

Ett mindre förråd finns på balkongen en trappa ner, som ligger utanför vardagsrummet.

Text och foto:
Jörgen Bengtson