Från våra gäster 2016

Vad tycker gästerna om våra bostäder i Portmán? Våra gäster är mycket nöjda och berättar gärna om hus och hav, miljö och människor, mat och möjligheter – i gästböcker, facebookinlägg, brev och samtal med oss.

Vi delar gärna med oss av gästernas vänliga ord, här från 2016.

”Härlig och intressant novembervecka”
”Varmt tack för en härlig och intressant novembervecka. Nu åter till ett snöigt Sverige.

Bästa hälsningar.”
Äldre par från Ångermanland med sällskap, gästboken i november 2016

”Fantastiskt fin och välutrustad lägenhet”
”Vi har haft två fina och vilsamma veckor, med utflykter, simturer och god mat.

Vi har besökt fina stranden i La Manga, ätit fint på restaurang Borsalino.

Vi har varit i Cartagena tre gånger, varav en lördagen den 24 september och såg den stora paraden [Festivalen Romare och kartager]. Mycket imponerande!

Vi hann även att besöka det stora köpcentret i La Zenia, fint och trevligt!

I dag sista dagen, gick vi turen upp för berget till den gamla militäranläggningen. Vilken fantastisk utsikt! Vi avslutade vi dagen med en sen lunch hos restaurang Mar de Cañas, Vasshavet. Där har vi ätit tre gånger, mycket bra.

Varje morgon och kväll har vi tagit uppfriskande simturer i fina poolen.

Tack för oss och allt gott till er.

PS Vi vill bara tillägga… Vilken fantastiskt fin och välutrustad lägenhet ni har. Lätt att laga mat om man vill… Eller läsa en bok i… ’Eller bara vara’. Tack Agneta och Jörgen!”
Medelålders par från Karlstad, gästboken i oktober 2016

”Vi har haft det toppen”
”Tusen tack för två underbara veckor, tack att vi fått hyra er fina lägenhet. Vi har haft det toppen. Vi hittade också platsen där kanonerna från Navarone finns från filmen ’Kanonerna på Navarone’, en film från 1961. Fantastiskt ställe med en bedårande utsikt.

Tack för oss för denna gång.”
Medelålders par från Huddinge, gästboken i augusti 2016

”Lägenheten är fantastisk och saknade inget”
”Vi har verkligen njutit av sol, bad och Portmán. Lägenheten är fantastisk och saknade inget.Vi kommer gärna tillbaka till Portmán och lägenheten. Tack för att vi fick hyra den.”
Barnfamilj från Göteborg, gästboken i augusti 2016

”Mycket trevlig resa”
”Mycket trevlig resa med mycket shopping, bad och go-cart. Blev kanske lite mycket shopping…Oppsi! Åk go-cart!

Det var god mat.”
Barnfamilj från Göteborg (barnen skrev), gästboken i augusti 2016

”Allt vi upplevde kommer finnas i mina tankar länge”
”Är nu hemma igen och har börjat jobba efter semestern. Vill säga att vi tyckte mycket om Portman och lägenheten.

För mig var det väldigt speciellt eftersom det var första gången jag var i södra Europa. Det kändes lite som någon gammal film i Portman med byggnaderna och människor som inte hade lika bråttom som här.

Alla var trevliga och även om språket inte funkade hela tiden så verkade man ha tålamod med oss utlänningar.

Lägenheten var mycket fin och ren och allt man behövde fanns där.

Vi hade hyrbil så det blev turer till bland annat. La Manga, Cartagena och fredagsmarknad i Torrevieja. Men vi tillbringade kvällarna på flera av barerna/restauranger i Portman och vi gick på promenader i omgivningarna varje dag. En vecka gick fort och jag önskar att det går att komma tillbaka och vara lite längre tid.

Veckan och allt vi upplevde kommer finnas i mina tankar länge.

Vi är mycket nöjda och hoppas ni blev nöjda med oss som hyresgäster.”
Barnfamilj från Gävle, e-post i juli 2016

”Använt poolen förmiddagar och kvällar”
”Tio härliga dagar har nått sitt slut. En underbar lägenhet och en härlig pool i ett lugnt och skönt Portmán. Vädret har varit mest sol, 27–30°, men något blåsigt några dagar. Har nyttjat poolen på förmiddagarna och sena kvällar och kört runt till olika ställen på eftermiddagarna. Calblanque är lika med fantastiska bad. El Toro i Los Belones är lika med det godaste vi har ätit (tror vi). Cabo de Palos är lika med paella på Miramar, rekommenderas starkt. Likaså fiskrestaurangen i Portmáns hamn – supergott. Shopping i Cartagena, Primark och Espacio Mediterráneo. Bra priser och många affärer.En dag körde vi till Cabo Tinos väster om Cartagena. Vägen dit var smal, lång och slingrig, men målet visade sig vara värt det: en gammal försvarsanläggning som ser ut som en medltidsborg med två jättekanoner (gigantiskt!). Vi såg senare att de var de som var med i ’Kanonerna på Navarone’. Otrolig utsikt, nästan som Gibraltar.Tack Jörgen och Agneta för att vi fick hyra er fina lägenhet.”
Barnfamilj från Göteborg, gästboken i juli 2016

”Helig stund varje morgon”
”Fantastiskt nöjda med vår vistelelse i denna lugna del av Spanien.Den härliga lägenheten med tillhörande takterass och mycket välskött poolområde ger en underbar semesterkänsla.

Att kunna smyga ut i den slumrande byn på morgonkvisten och inhandla färskt bröd och frukt för att sedan inta frukost på takterrassen i lugn och ro med ustikt över Medelhavet, var något av en helig stund för oss varje morgon.

Portman är en mycket lugn liten by som passade oss som handen i handsken under vår vistelse i juni. Restauranglivet är begränsat utanför semesterperioden juli–augusti men det finns gott om mysiga restauranger inom 15 minuters bilfärd. I utbyte mot detta får man en lugn liten trygg ort med ’hemmakänsla’.

Vi vandrade en del i de omgivande bergslederna och spelade tennis ett flertal gånger på den lokala allmänna tennisbanan. Tennisbanan är en betongbana som kanske inte är tipp-topp men den är å andra sidan gratis och fullt funktionell.

Havet verkade vara extra varmt i detta område med spännande vågor.

Vill man hellre bada i poolen så var den 25 meters njurformade poolen mycket ren och välskött.

Tack Jörgen och Agneta för lånet av den härliga lägenheten.”

Betyg: fem stjärnor av fem möjliga.
Barnfamilj från Täby, facebooksidan för Portman i juli 2016

”Härligast var utflykten till stranden i Calblanque”
”Tack för att vi fått låna ert trevliga hus i denna fina samfällighet med pool och vacker trädgård. Vi har tillbringat långa kvällar på takterrassen, lyssnat på syrsorna (och ungdomarnas smällare!) och njutit av utsikten och sommarens dofter.

Allra härligast var nog utflykten till stranden i Calblanque. Vi fick lämna bilen vid infarten och åka buss in. Ett bra och klokt sätt att spara naturområdet. Vilken ljuvlig strand; kristallklart vatten, ren sand och långt mellan parasollerna!

Vi var också i Balneario i Archena [romerska bad] och passade på en halvmulen dag. Vi lade till en slant på inträdet och kom in i bastu- och saltpoolsområdet också. Det kan rekommenderas.

En kväll när vi kom körande nerför serpentinvägen var berget svart: Det hade varit en stor skogsbrand. Berget vimlade av bombers (brandmän) på den sotiga marken. Som tur var hotades inte själva byn Portman.”
Äldre par från Södertälje med vuxna barn, gästboken i juni 2016

”Vilken härlig vecka!”
”Vilken härlig vecka!!

Lugnt och gemytligt tempo.

Kaffe på terrassen, tennis och sedan vidare till en playa i omgivningen.

Avsluta dagen med ett dopp i poolen. Livet kunde vara värre…

Stort tack för lånet av den fina lägenheten.”
Barnfamilj från Täby, gästboken i juni 2016

”Åker hem i morgon, men längtar redan tillbaka
”Vi har nu varit i Portman i sex veckor och åker hem i morgon, men längtar redan tillbaka! Soligt och varmt med 22 grader i dag och vi har ätit lunch på nyöppnade restaurangen i hamnen. Mycket god mat, men man behöver äta flera rätter för att bli mätt …

Barnbarnen har varit här en vecka och Gabriel som är 11 år tyckte att detta var bättre än både dataspel och Netflix. Besök på Teatro Romana (Cartagena) är väl värd ett besök, och barnen uppskattade det mycket.

Vi har haft några dagar regn och lite svalt på kvällarna, men annars suttit ute på altanen varje frukost. Mimosan har blommat fantastiskt. Lars-Erik har promenerat i bergen varje dag och jag har tillbringat stor tid på gym (La Manga Spa). Många lägenheter här har varit tomma så det har varit lugnt och fridfullt, och det passar oss bra.

Hoppas att vi snart kan komma tillbaka!”
Äldre par från Skåne, gästboken i april 2016

”Garanterat kommer vi sakna havet, solen och det enkla livet här”
”Tack, Agneta och Jörgen, för att vi fått hyra er trevliga och välutrustade lägenhet. Vi har haft två jättefina veckor här i Portman med omgivningar. Vädret har varit strålande mest hela tiden. Dagarna har vi tillbringat i ett lugnt, behagligt tempo. Långa luncher på trevliga restauranger i bland annat Cabo de Palos och Los Belones.

Vi har haft stor glädje av era tips i pärmen. Utan dem hade vi nog inte stannat vid Campo Verde i vägskälet mot Mar Menor. Nu blev det en riktig söndagslunch där i sällskap med spanjorer i alla ålder. En längre tur blev det också till Aquilas söderut. Vi hade tänkt stanna där en natt, det blev tre nätter på det prisvärda spa-hotellet vid småbåtshamnen. Roligt med lite stadsliv som omväxling.

Nu väntar bilfärden till Alicante och flyget hem. Garanterat kommer vi sakna havet, solen och det enkla livet här. Costa Cálida har verkligen levt upp till sitt namn.”
Medelålders par från Nacka, gästboken i mars 2016

”Portman har verkligen charm”
”Efter en månad för min far och en vecka för oss, sonen med familj, tackar vi för oss. Som frusna nordbor gick det utmärkt att sola även i februari och barnen trotsade även det lite kyliga vattnet och badade i både pool och hav. Mest tid har vi dock ägnad åt härliga vandringar i de spännande omgivningarna som vida överträffade våra förväntningar. Till och med våra tre barn vandrade på utan knot då det allt som oftast fanns fantastiska utsikter, historiska lämningar, fort, kanoner eller bara roliga stenar och fina blommor att tjusas av. Över huvud taget måste vi säga att denna plats har gett mersmak. Portman har verkligen charm, lugn och avslappnad atmosfär, avstressande på alla sätt. Tack för att vi fick chansen att komma hit och hälsa på.”
Medelålders par med tre barn från Skåne, gästboken i februari 2016

Sidan uppdaterad 4 oktober 2022