Hem
Hem

Välkommen till solen, värmen och våra populära radhus/lägenheter på Costa Cálida, södra Spanien! Här finns det mesta man vill ha av livet.

Här – strax söder om Costa Blanca – är klimatet fantastiskt, med fler soltimmar än övriga Spanien och varmare vatten än resten av Medelhavet. Vi tipsar om bra restauranger, vandringsleder, bad, golf, tennis, vattensport, marknader, shopping, kultur och utflykter. Portmán har lokal service. Cartagena, Murcia och Torrevieja har storstadens utbud.

Du kan året om hyra våra radhus vid havet i oförstörda Portmán. Husen har söderläge, obruten horisont mot havet, mycket hög standard och Alicante flygplats 75 minuter norrut. Mer om priser och lediga veckor under Bokning eller via Jörgen Bengtson på tel +46 (0)70-660 55 60 eller e-post info/snabel-a/langvind.com! Visa på karta!

Följ oss också på Facebook

Läs mera på Facebook

Härliga, inbjudande Portmán, lika trevligt året om. Men det är extra inbjudande vår och sommar. Här en bild från vår fina innergård, med pool, palmer och pinjeträd. När solen är för stark, finns pergola i trädgården och markiser till båda bostädernas uteplatser.

Mer information på portman.nu. Välkommen att boka en plats i solen i vårt spanska paradis. Skicka direktmeddelande eller ring Jörgen Bengtson på 070-660 55 60!
... Visa merVisa mindre

2 månader sedan

Läs mera på Facebook

Det må vara vår i luften på sina ställen i Sverige, men i paradiset Portmán med kustomnejd är det sommar året om. Här en bild från Medelhavsstranden på La Manga – en kvart bort med bil – i januari i år. Vill du hyra en plats i solen i form av någon av våra två radhus/lägenheter med söderläge, havsutsikt och alla bekvämligheter? Hör av dig till Jörgen Bengtson via Facebook eller mobilen 070-660 55 60. ... Visa merVisa mindre

4 månader sedan

Läs mera på Facebook

Svenskarna älskar att resa till Spanien, och mest ökar resorna till ”vår” flygplats Alicante. Resesöksajten Momondo.se har undersökt vilka de 100 mest sökta destinationerna är och listat de tio mest och minst populära resmålen 2016 jämfört med 2015.

Allra mest ökar resmålet Alicante, plus 68,3 procent.

Roligt att Alicante toppar ökningen, för alla som vill hyra någon av radhusen i Portmán: Det är här man ska vara!

”Spanien är den stora vinnaren, där framför allt destinationerna Malaga, Alicante och Palma de Mallorca ökade med över 65 procent i sökningar jämfört med 2015”, skriver Momondo.se i ett pressmeddelande, där man jämfört över 49 miljoner resesökningar på Momondo.se under de senaste två åren.
... Visa merVisa mindre

5 månader sedan

Läs mera på Facebook

Det är mycket som är härligt med paradiset Portmán. Ett är poolen med vatten året om, lika badvänlig dag som kväll, sommar som vinter.

För oss nordbor är det inte ens kallt i vattnet en vinterdag i januari när solen är ute. Och även på kvällen är det fullt badbart.
... Visa merVisa mindre

5 månader sedan

Läs mera på Facebook

Solnedgång över Portmánbukten för sista gången på ett tag. När vi vandrade runt bukten för några timmar sedan fick vi se något så ovanligt som fiskare, vilka tog upp sina nät från stranden i samma stund som solen gick ner.

På tisdag flyger vi till Sverige. Nu välkomnar vi dig som vill hyra våra bostäder i Portmán för kortare eller längre tid. Läs mer om lediga tider och priser vår webbplats, www.portman.nu.
... Visa merVisa mindre

5 månader sedan

Läs mera på Facebook

Vår närmaste livsmedelsbutik i Portmán, Economato Minero, ligger två kvarter bort. Affären är liten som en damsko och välfylld som en stormarknad. Här finns en manuell kött- och ostdisk, som alltid bjuder på trevliga smakupplevelser. ... Visa merVisa mindre

5 månader sedan

3
Läs mera på Facebook

Foton från Portman - Jörgen Bengtsons inlägg (3 fotografier) ... Visa merVisa mindre

5 månader sedan

Läs mera på Facebook

Det roliga med topprestaurangen Mar de Cañas i Portmán är helheten: utsökt mat med egen tvist, profilerad miljö, utmärkt service och små överraskningar.

Här tackar vi för oss för den här gången. Ägaren tog emot oss som gamla vänner och önskar oss snart åter.
... Visa merVisa mindre

5 månader sedan

Läs mera på Facebook

När vi trodde att vår fyrarättersmiddag på topprestaurangen Mar de Cañas var till ända, kom ägaren in med var sin digestif. Agneta fick en gräddlikör med ett frostigt innehåll vi aldrig upplevt tidigare. Jörgen fick en snaps från norra Spanien, som nog vikingarna hade fört med sig.

Notan serverades som vanligt i en sardinburk.
... Visa merVisa mindre

5 månader sedan

Läs mera på Facebook

Vi kunde inte låta bli efterrätterna på vår finsmakarrestaurang Mar de Cañas i Portmán. Det blev husets sorbet och cheescake, båda uppfriskande goda och olika vad man brukar få på spanska restauranger. ... Visa merVisa mindre

5 månader sedan

Läs mera på Facebook

Huvudrätterna blev en hjortstek med utsökta tillbehör och en oxfilé med det lilla extra, båda en njutning för gommen och ögat.

Portmáns restaurang för ”fine-dining”, Mar de Cañas, är – för att travestera Michelinguiden – värt en omväg.
... Visa merVisa mindre

5 månader sedan

Anette Löfstedt som de här

Anette LöfstedtDit ska vi nu när du rekommenderat det så många gånger.2 månader sedan   ·  1

Comment on Facebook

Läs mera på Facebook

När det blev dags för förrätt på Portmáns finrestaurang Mar de Cañas, åt Jörgen utsökta pilgrimsmusslor och Agneta rödbetsmarinerad smörfisk, båda ljuvligt goda! ... Visa merVisa mindre

5 månader sedan

Läs mera på Facebook

Portmán har tre riktiga restaurang – och flera kaféer/barer med tapas, pizza och hamburgare – med Mar De Cañas (”vasshavet”) som en riktig finrestaurang. Där har vi i dag avnjuta en härlig söndagsmiddag. Under höst-vinter-vår har den bara öppet eftermiddagar, under sommaren även kvällar.

Innan man får in maten man beställt, är det alltid någon spännande ”förförrätt”, som stället bjuder på, den här gången filodegsrulle med skaldjursfyllning.
... Visa merVisa mindre

5 månader sedan

Läs mera på Facebook

Solnedgång över Portmánbukten för några timmar sedan, ännu en fantastisk sommardag – med svenska mått mätt – är till ända. ... Visa merVisa mindre

5 månader sedan

Läs mera på Facebook

I morse: Några minuter gammal apelsinjuice – med så mycket fruktkött att skeden är nödvändig – yoghurt, smörgås och te. Strålande sol över bergen mot naturreservatet. Havets vågor rullar in i Portmánbukten. Solen värmer våra kroppar. Stilla fågelsång till och från. Kyrkklockorna slår. Svenska tidningar på läsplatta. Livet är skönt i paradiset Portmán! ... Visa merVisa mindre

5 månader sedan

Läs mera på Facebook

I dag är vår första mulna dag på en vecka in Portmán. Men det är lika härligt att gå runt Portmánbukten, nu med fördelen av mer sälta, vågor och vind i luften.

Om en stund gör vi paus i restaurangen La Farola in nya hamnen, nedanför fyren som man ser i bakgrunden. Där blir det en tapas eller två och ett glas vin. Sedan fortsätter vandringen runt Portmánbukten, som totalt tar ungefär en timma. Härligt!
... Visa merVisa mindre

6 månader sedan

Kerstin Rask, Anette Löfstedt och 2 andra som den här

Anette LöfstedtBra tips! Då har jag min dagliga promenad fixad. Hur långt är det från lägenheten ner till stranden?2 månader sedan
Jörgen BengtsonTolv minuter.2 månader sedan   ·  1

Comment on Facebook

Läs mera på Facebook

Här, i direkt anslutning till storstadens Cartagenas lilla fiskhamn, ligger en utmärkt restaurang. Restaurante Varadero har garanterat fin fisk och läckra skaldjur. I dag åt vi bläckfisk och grillade grönsaker till förrätt med svärdfisk och havsabborre till huvudrätt – gott alltihop. ... Visa merVisa mindre

6 månader sedan

Läs mera på Facebook

Tomten och julafton betyder inget i Spanien. Här är julfirandet lika med trettonhelgen och Tre vise männen, i Spanien kallade Heliga tre konungar. I flera veckor tar de emot barnen, som kommer till dem med önskelistor. På trettondagsafton kommer de med godsaker och presenter till barnen i varje litet samhället.

Naturligtvis kommer även de Tre vise männen till Portmán. Här ser vi Kasper, Melker och Baltsar för en timme sedan, när de stiger ner från vagnen och går på gatorna i Portmán.

I hemmen firar man jul med klappar under trettonhelgen, när vi i Sverige gör oss redo för julgransplundring.
... Visa merVisa mindre

6 månader sedan